Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, snaha mnohých sdělovacích prostředků a mnohých politických elit o potlačení zjevného spojení mezi islámem a hlavními účinkujícími je naprosto tragikomická.;-€

9 0
možnosti

..... byť se snažiijou sebevíc, zkrátka to nende, - ba navopak, vono je čím dál těžší ten islámskej prvek z tech masakrů vytěsnit !,- enem za posledních deset dnů to musel pochopit aj ten poslední elév z regionálního plátku,- ..... teda za předpokladu že není vodchovancem Harvardu !

4 0
možnosti

R^. Jen nevím, proč se lidé tolik obávají označení xenofob, když je to pouze ten, co se obává neznámého. Já xenofoby považuji za rozvážné lidi :-)

9 0
možnosti

Ale jak správně hanlivě nazvat ty, co vědí a znají co to znamená islám a jaho praktikování a právě proto ho odmítají? To přeci nemůžou být xenofobové.

0 0
možnosti

Především nelze vidět černobíle. Hitler byl křesťan (byl pokřtěn), Němec, válečný hrdina (z 1. světové), disciplinovaný člověk se správnou životosprávou, masový vrah, antisemita, politik... Stačí si vybrat.

Jestli někdo někde pozabíjí spoustu lidí, kteří mu nijak neubližují, pak je to terorista. Dnes to bývá často muslim, v minulosti to byli křesťané i komunisté či jiní. Z toho je patrné, že aby byl člověk teroristou, nepotřebuje k tomu být muslimem. A že velká část muslimů teroristy nejsou. Co však je velmi důležité, že velká část imigrantů z kulturně vzdálených zemí je velmi frustrovaná, protože se nedostala do vysněného ráje. Stávají se z nich outsideři a takoví lidé se rádi radikalizují. Funguje to i u rodilých Evropanů, ostatně terorismus, který se odehrával v Německu po první světové válce, byl ještě o nějaký ten level horší než to co vidíme dnes.

2 1
možnosti

K11a45r59e23l 90M19a54s58e66k

26. 7. 2016 13:07

Tyhle kulturně vzdálené země mě fascinují. Tolikrát jsem zde v debatách četl o nekompatibilních kulturách a několikrát jsem se na ně zeptal a nikdy jsem nedostal odpověď. ČIm se liší kultura syrského ajťáka od kultury jeho českého protějšku (v mírových dobách, samozřejmě)?

Mají rádi fotbal, dívají se na televizi, chodí do kina, poslouchají hudbu, stahují filmy, nadávají na politiky, jezdí na motorce, balí holky... Kde jsou ty nepřekonatelné rozdíly?

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS